Recepty

Recepty

Připravili jsme pro vás sérii jednoduchých receptů, které vycházejí z tradiční hanácké kuchyně. Zkuste se před rodinou či přáteli blýsknout třeba tvarůžkovým koláčem, křupavou kachnou nebo povidlovýma buchtama jako od babičky!

Další informace
0%
Bramboračka

Bramboračka

Není nad poctivou horkou polévku, když je venku hnusně...
Bramborová buchta

Bramborová buchta

Myslíte, že se z brambor nemůže udělat dobrá buchta? Ale může! Mrkněte na náš jednoduchý recept a ochutnejte.
Čokobábovka (hrnková)

Čokobábovka (hrnková)

Zkuste do bábovky přidat kvalitní čokoládu a posuňte tradiční recept na vyšší level! My jsme si vybrali čokoládu z Troubelic, která se vyrábí v rodinné čokoládovně kousek od Uničova. Vy si ji můžete koupit jednoduše na e-shopu.
Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Recept na čokoládovou pěnu může vypadat složitě, ale není! Základem je kvalitní čokoláda.
Guláš

Guláš

Jak se dělá guláš na Hané? Mrkněte na náš recept a zkuste ho s námi! 
Gulášová polévka

Gulášová polévka

Není nad poctivou domácí gulášovku, která v zimě pěkně zahřeje! Zkuste ji podle našeho receptu od hanácké babičky.
Hanácká česnečka

Hanácká česnečka

Česnečka je starý dobrý vyprošťovák po náročném večeru...Vylepšete si ji na hanácký způsob a přidejte do ní kvalitní bílkoviny v podobě Tvarglí! My jsme si pro Tvargle zajeli do Velké Bystřice, vy si je můžete pohodlně objednat z eshopu.
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Recept na tradiční hanáckou polévku, kde hlavní prim hrají tvargle. Syrnica je plná bílkovin a když vynecháte máslo, máte super zimní fitness večeři.
Holandský řízek

Holandský řízek

Holandský řízek jsme vylepšili Tvarglema - zkuste to taky! Pro řemeslné Tvargle z Hané jsme si zajeli do Pivovaru TVARG ve Velké Bystřici - kousek od Olomouce. Vy si je můžete pohodlně objednat online na jejich eshopu. Když už tam budete éšopovat, vyzkoušejte taky některý z pivních speciálů. Kombinace Tvarglí a piva je totiž nélepší!
Honzovy buchty

Honzovy buchty

Honzovky s povidly se můžete naučit dělat stejně dobře, jako to uměly naše babičky! Tajemství tkví v dobře vypracovaném kynutém těstě, které musí být krásně vláčné. S naším videoreceptem to zvládnete levou zadní...
Kachna na pivu

Kachna na pivu

Tradiční sváteční jídlo nemusí být vůbec složité. Není potřeba péct kachnu celou noc, křehká a křupavá může být už do 3 hodin!
Králík ve slanině

Králík ve slanině

Nebojte se králíka a upečte ho ve slanině! Maso tak bude pěkně šťavnaté. Je to jednoduché jako facka.