Gulášová polévkaGulášová polévka, jak ji známe z českých hospod i rodinných obědů – hustá, voňavá, s mletým masem a bramborami. Tohle není lehká polévka na uvítanou. Tohle je řádná gulášovka, která zastane klidně i hlavní chod. Navíc je rychle hotová, takže ideální na dny, kdy není čas na tříhodinové dušení kližky. CO BUDETE POTŘEBOVAT
JAK NA TOV hrnci si rozehřejeme tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, 1/2 paličky česneku na plátky a vše orestujeme do zlatova. Přidáme trochu kmínu, mleté maso, protlak, mletou papriku a vše orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme koření a dusíme do měkka. Musíme občas promíchat a dolít vodu, aby se nám maso nepřichytlo! Brambory si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vaříme v rendlíku v osolené vodě do měkka. Nakonec polévku dochutíme vylisovaným česnekem, majoránkou a zahustíme moukou. Pro lepší zahuštění si mouku promícháme s trochou vody a pomalu přiléváme do polévky, aby se nám neudělaly hrudky. Provaříme ještě alespoň 15 minut. Nakonec přidáme uvařené brambory a můžeme podávat. Dobrou chuť! |