Čokoládová pěnaRecept na čokoládovou pěnu může vypadat složitě, ale není! Základem je kvalitní čokoláda. My jsme si vybrali čokoládu z Troubelic, která si díky šetrnému zpracování uchovává všechny chuťové nuance – od jemné hořkosti přes ovocné tóny až po sametově kakaový dozvuk. A právě výjimečná čokoláda udělá z vaší pěny neobyčejný zážitek. CO BUDETE POTŘEBOVAT
Vezmeme si hrnec, do kterého dáme vodu a na něj kovovou misku s nalámanou čokoládou. Postupně vodu ohříváme a připravíme si vodní lázeň. Čokoládu rozpustíme, přidáme máslo a vymícháme hladkou hmotu. Necháme bokem malinko zchladnout. Vejce si rozdělíme zvlášť na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do krásné hladké pěny a z bílků uděláme tuhý sníh. Ve větší míse si vyšleháme šlehačku (dá se použít i ztužovač) a postupně do ní vmícháme všechny suroviny (vyšlehané žloutky, sníh). Nakonec vmícháme vychladlou čokoládu a připravíme nadýchanou čokoládovou pěnu. Doporučujeme pěnu nandat do zdobícího sáčku a poté plnit do pohárků nebo mističek. Necháme v lednici vychladit a můžeme ozdobit malinami a drcenou čokoládou. Naše tipy
|