Bramboračka

Bramboračka

Když se venku ochladí a listí křupe pod nohama, není nic lepšího než talíř horké, voňavé bramboračky. Tahle tradiční moravská polévka s bramborami, houbami a kořenovou zeleninou voní domovem a babiččinou kuchyní. V minulosti bývala běžnou součástí každodenního jídelníčku – nejen proto, že je jednoduchá a levná, ale hlavně proto, že krásně zahřeje, zasytí a dobije energii. Jak říkávaly naše babičky: „Polívka je grunt!“.

CO BUDETE POTŘEBOVAT 

  • brambory
  • mrkev
  • petržel
  • celer
  • sušené houby
  • hladká mouka
  • máslo
  • sůl
  • cibule
  • česnek
  • majoránka
  • nové koření
  • bobkový list
  • kmín

Očistíme si brambory, cibuli, mrkev, kousek celeru a petržel. Vše si nakrájíme na kostičky. Do hrnce si dáme máslo, a jakmile se rozpustí, přidáme cibuli a orestujeme dozlatova. Zaprášíme moukou a připravíme jíšku. Pozor, ať se nepřipálí. Přilijeme vodu a vložíme brambory a kořenovou zeleninu, sušené houby a dochutíme kořením a solí. Vaříme do změknutí surovin. Jakmile jsou suroviny měkké, přidáme majoránku a česnek a ještě chvilku provaříme. Pro zjemnění chuti můžeme přidat ještě smetanu.  

Výstup online kampaní v rámci projektu Střední Morava – hlavně klid (2024) byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Systém interaktivních odkazů pro jednotlivé záznamy ve vybraných modulech v rámci projektu Střední Morava – hlavně klid (2024) byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Optimalizace webové stránky a on-line kampaně v rámci projektu Adrenalin po našem (2023) byly realizovány za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Webové stránky byly vytvořeny v rámci projektu Marketing TO Střední Morava 2020 realizovaného za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.