Ochutnejte HanouVíte, ve kterých restauracích (a jiných gastro zařízeních) v Olomouci a na Střední Moravě zaručeně dostanete jídlo a pití té nejlepší kvality, z lokálních a čerstvých surovin? Tak čtěte dál! Ochutnejte Hanou a to nejlepší ze Střední MoravyAbyste nemuseli tápat a googlit, kam zajít na oběd, večeři, svačinku a co lokálního rozhodně musíte ochutnat, vybrali jsme to nejlepší za vás. Všechna gastro zařízení zapojená do "Ochutnejte Hanou" pravidelně objíždíme a ochutnáváme z jejich nabídky, abyste se mohli spolehnout, že:
Gastronomie Střední Moravy vám pravděpodobně asociuje Olomoucké tvarůžky a pivo. Ano, to je naše velká devíza. Ale zdaleka ne jediná. Co takhle vyzkoušet ručně vyráběnou čokoládu, domácí levandulové dezerty, čerstvé sýry a jogurty z místní farmy nebo dokonce víno z našich jediných dvou vinic? Nastartujte chuťové buňky, povolte opasky a vydejte se Ochutnávat Hanou! Olomouc válí na české gastroscéněPokud jste Olomouc ještě nezařadili do své gastromapy, máme pro vás 3+1 pádných argumentů, proč byste rozhodně měli!1. Protože Přemek Forejt vládne Entrée. Pokérovaného šéfkuchaře jste už určitě zaznamenali na svých televizních obrazovkách, kde jako jeden z porotců show MasterChef Česko "griluje" amatérské kuchaře při cestě za svým snem. Možná jste ho už dokonce slyšeli zpívat „Stello, podobáš se palačince, máš hebké tváře a oči asi po mamince a po tátovi, miluješ krupici a cukroví…“. Možná jste ho taky zaznamenali v některé talk show, bulváru nebo reklamní kampani…Ale možná nevíte, že stojí za konceptem restaurace Entrée v Olomouci. V živé zahradě můžete ochutnávat Přemkovy gastronomické parádičky, které vás vystřelí do gastronomického nebe. Neváhejte a honem si bookujte stůl v nejlepší olomoucké restauraci! 2. Protože michelinský šéfkuchař Roman Paulus si v Olomouci otevřel bistro. Koncept novodobé kantýny kombinuje klasickou českou kuchyni s chutěmi z celého světa. Dominantou kuchyně je velký gril, na kterém se pravidelně peče maso a ryby vcelku a ukrojí vám porci z grilu přímo na talíř. Od 7:30 je bistro otevřené na sladké i slané snídaně. Na oběd (11:00-14:30) si vyberete ze dvou druhů polévek, několika jídel a salátů a do 16:30 jsou pro vás připraveny snacky, sendviče, dezerty a dobrá káva. Na večery a víkendy sem můžete zamířit na kurzy vaření. 3. Protože Olomouc září na gastromapě Lukáše Hejlíka. Kromě vytipovaných kaváren, barů a bister, si nenechte ujít Eatery & Bakery – restauraci s vlastní pekárnou. Hlavní roli v otevřené kuchyni hraje Josper Grill – Ferrari mezi grily. Topí se v něm dřevěným uhlím, jídlo se připravuje při teplotách až 300°C a opéká se ze všech stran zároveň, takže si uchovává všechnu chuť a šťavnatost. Velkou roli hraje i kouř, který se dá různě regulovat a chuť masa i zeleniny posouvá do úplně jiných dimenzí. Menu je spíše stručnější, ale o to více dynamičtější. Pochutnají si na něm milovníci masa, vegetariáni i vegani! Restaurace doplnila paletu služeb dnes již slavného olomouckého hostelu Long Story Short, který ocenily i světová média jako britský The Guardian nebo The New York Times. 4. Protože Tipem roku 2022 v publikaci Nejlepší restaurace je olomoucké Bistro Helen. Projekt nakladatelství TopLife Czech oceňuje ty nejlepší české restaurace jedním až třemi zlatými lvy – podobně jako u michelinských hvězd. Kromě restaurace Entrée u nezávislých hodnotitelů bodovalo i Bistro Helen, které najdete v nejvyšším patře Galerie Šantovka a ochutnáte tady moderní jídla ze sezónních a lokálních potravin. Olomoucké podniky tak zaujaly čestné místo vedle pražského Fieldu, La Degustation Boheme Bourgeouise nebo La Veranda. | ||||
Další informace
|