GulášJak se dělá guláš na Hané? Mrkněte na náš recept a zkuste ho s námi! CO BUDETE POTŘEBOVAT
JAK NA TOV hrnci si rozehřejeme tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, 1/2 paličky česneku na plátky a vše orestujeme dozlatova. Přidáme kmín a maso nakrájené na středně velké kostky, protlak, mletou papriku a vše orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme koření a dusíme do měkka. Musíme občas promíchat a dolít vodu, aby se nám maso nepřichytlo! Až máme maso měkké, dochutíme vylisovaným česnekem, majoránkou a zahustíme moukou. Pro lepší zahuštění si můžeme mouku promíchat s trochou vody a pomalu přilévat do guláše, aby se nám neudělaly hrudky. Provaříme ještě alespoň 15 minut. Dozdobíme červenou cibulkou. Podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem. Dobrou chuť! TIP! Kam zajít v Olomouci na nejlepší hovězí guláš? Za nás jednoznačně do Morgana! |