Guláš

Guláš

Jak se dělá guláš na Hané? Mrkněte na náš recept a zkuste ho s námi! 

CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • 1 kg hovězí maso (krk, kližka)
  • 500 g cibule (5 větších cibulí)
  • 100 g sádla
  • bobkový list
  • mletá paprika
  • nové koření
  • 1 palička česneku
  • kmín celý
  • 50 g protlaku
  • voda
  • majoránka
  • 100 g hladké mouky
  • sůl
  • mletý pepř

JAK NA TO

V hrnci si rozehřejeme tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, 1/2 paličky česneku na plátky a vše orestujeme dozlatova. Přidáme kmín a maso nakrájené na středně velké kostky, protlak, mletou papriku a vše orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme koření a dusíme do měkka. Musíme občas promíchat a dolít vodu, aby se nám maso nepřichytlo!

Až máme maso měkké, dochutíme vylisovaným česnekem, majoránkou a zahustíme moukou. Pro lepší zahuštění si můžeme mouku promíchat s trochou vody a pomalu přilévat do guláše, aby se nám neudělaly hrudky. Provaříme ještě alespoň 15 minut. Dozdobíme červenou cibulkou. Podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem. Dobrou chuť!

TIP! Kam zajít v Olomouci na nejlepší hovězí guláš? Za nás jednoznačně do Morgana!