Moravské zelí

Moravské zelí

Není nad tradiční moravské zelí, které skvěle sedne k jakémukoliv masu! Zkuste k němu upéct kachnu, bůček nebo zabíjačkové speciality.

  • 1 hlávka bílého zelí
  • lžíce sádla
  • 2 cibule
  • hladká mouka
  • kmín
  • cukr
  • ocet

Zelí nakrouháme na jemné nudličky. Nezapomeňte vykrojit košťál! Dáme do většího hrnce a zalijeme vodou. Přidáme sůl, kmín a vaříme do změknutí. Na pánvi si rozpustíme sádlo a osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile bude zelí uvařené, přidáme do zelí cibulku a promícháme. Zahustíme moukou podle potřeby. Můžete mouku rozmíchat bokem v hrníčku a poté ji do zelí nalít, aby se neudělaly hrudky. Povaříme a dochutíme octem a cukrem.