Švestková omáčka

Švestková omáčka

Hledáte ideální omáčku k masu? Vyzkoušejte naši švestkovou! Kombinace sladkého a slaného není výsadou jenom asijské kuchyně. Máme to rádi i u nás, na Hané!

  • 20 g másla
  • 200 g povidel
  • voda dle potřeby
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rumu
  • cukr
  • sůl
  • skořice mletá 
  • citronová kůra

Máslo rozehřejeme v kastrolku, přisypeme mouku a na nižším stupni opékáme, než se vytvoří jíška. Do jíšky postupně zašleháváme švestková povidla a vodu, podle chuti můžeme přidat citronovou kůru, sůl, cukr a veškeré koření. Doporučujeme dochutit mletou skořicí. Před podáváním přidáme lžíci rumu a krátce provaříme, aby měla ten správný říz.

Švestkovou omáčku vaříme asi 20 minut, aby se všechny chutě dokonale spojily. Hlavně pořád míchejte, aby se omáčka nepřipálila! Případně dolívejte vodou, když už bude moc hustá a bude mít tendenci se připíkat. 

K čemu se hodí švestková omáčka? Za nás nejlíp k vepřové panence!

Systém interaktivních odkazů pro jednotlivé záznamy ve vybraných modulech v rámci projektu Střední Morava – hlavně klid (2024) byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Optimalizace webové stránky a on-line kampaně v rámci projektu Adrenalin po našem (2023) byly realizovány za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Webové stránky byly vytvořeny v rámci projektu Marketing TO Střední Morava 2020 realizovaného za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.