Švestková omáčkaHledáte ideální omáčku k masu? Vyzkoušejte naši švestkovou! Kombinace sladkého a slaného není výsadou jenom asijské kuchyně. Máme to rádi i u nás, na Hané!
Máslo rozehřejeme v kastrolku, přisypeme mouku a na nižším stupni opékáme, než se vytvoří jíška. Do jíšky postupně zašleháváme švestková povidla a vodu, podle chuti můžeme přidat citronovou kůru, sůl, cukr a veškeré koření. Doporučujeme dochutit mletou skořicí. Před podáváním přidáme lžíci rumu a krátce provaříme, aby měla ten správný říz. Švestkovou omáčku vaříme asi 20 minut, aby se všechny chutě dokonale spojily. Hlavně pořád míchejte, aby se omáčka nepřipálila! Případně dolívejte vodou, když už bude moc hustá a bude mít tendenci se připíkat. K čemu se hodí švestková omáčka? Za nás nejlíp k vepřové panence! |