Lité buchtyNešleháte, neválíte, neplníte...Jen nalijete do formy – a pečete! Lité buchty jsou ten typ receptu, který babičky milovaly: s minimem nádobí, s maximem chuti. V keramické formě si pomalu bublají a voní po vanilce…A výsledek? Nadýchaný zázrak, který si říká o lžíci zakysané smetany a domácí ovocnou omáčku. CO BUDETE POTŘEBOVAT
Do mléka rozkvedláme vejce, vanilkový cukr, sůl a postupně přidáváme prosátou mouku. Uděláme krásné vláčné těsto, které plníme do předehřáté vymazané formy (keramické). Pečeme v troubě při teplotě 200°C cca 20 minut, dokud se těsto nenafoukne a nezhnědne. Uvnitř musí být těsto tuhé. Po upečení ozdobíme moučkovým cukrem, můžeme přelít ovocnou omáčkou, šlehačkou a čerstvým ovocem. Rychlá ovocná omáčka
Vše nechte pár minut provařit, rozmačkejte, případně propasírujte. Můžete podávat teplé i vychlazené. Nebo to udělejte úplně jednoduše: rozmixujte hrst ovoce s trochou medu/sirupu/cukru a citronu – bez vaření! |




