Králík ve slanině

Králík ve slanině

Nebojte se králíka a upečte ho ve slanině! Maso tak bude pěkně šťavnaté. Je to jednoduché jako facka.

  • králík
  • slanina
  • sůl
  • voda na podlití masa
  • nové koření
  • bobkový list
  • celý pepř
  • kmín
  • cibule
  • česnek

Králíka omyjeme a rozdělíme na části. Každou část osolíme a obalíme slaninou. Jednotlivé části si naskládáme do pekáče, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, přidáme koření podle chuti a podlijeme vodou. Dusíme v pekáči při teplotě 240°C cca 40 minut. Jakmile bude maso měkké, na 15 minut sundáme poklop a necháme králíka dozlatova opéct.  Pozor ať se nevysuší! Výpek z masa můžeme zjemnit máslem nebo zaprášit moukou, abychom dostali hustější omáčku. Ideální přílohou jsou opékané brambory a čerstvá zelenina.

Systém interaktivních odkazů pro jednotlivé záznamy ve vybraných modulech v rámci projektu Střední Morava – hlavně klid (2024) byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Optimalizace webové stránky a on-line kampaně v rámci projektu Adrenalin po našem (2023) byly realizovány za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Webové stránky byly vytvořeny v rámci projektu Marketing TO Střední Morava 2020 realizovaného za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.