Kachna na pivu

Kachna na pivu

Tradiční sváteční jídlo nemusí být vůbec složité. Není potřeba péct kachnu celou noc, křehká a křupavá může být už do 3 hodin!

  • chlazená kachna 
  • sůl
  • pepř
  • cibule
  • česnek
  • černé pivo
  • kmín
  • bobkový list
  • nové koření

Očistíme si kachnu a prosolíme jak uvnitř, tak i zvnějšku. Kachnu dáme na pekáč, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a koření podle chuti. Podlijeme pivem, přiklopíme poklicí a pečeme cca 2 hodiny při teplotě 160°C. Během pečení přeléváme výpekem. Jakmile bude maso skoro měkké, odklopíme pekáč a pečeme ještě asi 30 minut při 180°C, aby kůže byla vypečená do křupava. Nejlíp kachna chutná v kombinaci se zelím a knedlíkem.  

Systém interaktivních odkazů pro jednotlivé záznamy ve vybraných modulech v rámci projektu Střední Morava – hlavně klid (2024) byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Optimalizace webové stránky a on-line kampaně v rámci projektu Adrenalin po našem (2023) byly realizovány za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Webové stránky byly vytvořeny v rámci projektu Marketing TO Střední Morava 2020 realizovaného za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.