Kachna na pivuKachna na černém pivu je česká variace s lehce dekadentním nádechem. Černé pivo vytvoří zlatavou glazuru, dodá masu lehkou sladkost a jemnou hořkost, díky které se každé sousto rozplývá na jazyku. Ve spojení s jablky, cibulí nebo kmínem vznikne dokonalá pečeně, kterou si nejlíp vychutnáte s knedlíky a se zelím. CO BUDETE POTŘEBOVAT
Očistíme si kachnu a prosolíme jak uvnitř, tak i zvnějšku. Kachnu dáme na pekáč, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a koření podle chuti. Podlijeme pivem, přiklopíme poklicí a pečeme cca 2 hodiny při teplotě 160°C. Během pečení přeléváme výpekem. Jakmile bude maso skoro měkké, odklopíme pekáč a pečeme ještě asi 30 minut při 180°C, aby kůže byla vypečená do křupava. Nejlíp kachna chutná v kombinaci se zelím a knedlíkem. Proč právě černé pivo?
Tipy pro dokonalý výsledek
|




