Zabíjačkové speciality

Zabíjačkové speciality

Inu, je to pravda trošku prasárnička, ale to my na Hané rádi! K únoru prostě patří zabíjačky a masopustní veselí, kde seženete spoustu zabíjačkových dobrot. Kdybyste nevěděli, jak si je jednoduše připravit, mrkněte na náš recept.

  • 200g jitrnicového prejtu
  • 200g jelitového prejtu (kroupy a vepřová krev)
  • sádlo
  • 2 cibule
  • sůl
  • pepř

Jelitový prejt naneseme stejnoměrně na pekáč a dáme do trouby. Pečeme při 180° C 30 minut. Nezapomeňte prejt občas promíchat. Musíme hlídat, ať se nepřipálí! Jitrnicový prejt dáme buďto do pekáče nebo na pánev a postupně prohříváme, až se z tuhého prejtu stane řídká směs. Dochutíme osmaženou cibulkou, kterou jsme si předem připravili. Zabíjačkové speciality nejlíp chutnají se sterilovanou okurkou, moravským zelím a čerstvým chlebem (a taky pivem samozřejmě).