Tvargle v pivním těstíčkuSmažené tvarůžky jsou nuda. Zkuste místo toho Tvargle v pivním těstíčku! Ideálního kulatého tvaru docílíte pomocí pánve na lívance. CO BUDETE POTŘEBOVAT
JAK NA TO Rozděláme si slaninu, do které zabalíme vždy jedno kolečko tvarůžků. V misce si připravíme těstíčko z mléka, piva, hladké mouky, vajec a trochu osolíme (ale opatrně - Tvargle jsou dost slané samy o sobě). Těstíčko má být vláčné, tzn. ani řídké ani moc husté. Lívancovou pánev vymažeme trochou oleje. Lžící nebo naběračkou dáme trochu těstíčka na pánev a na něj položíme slaninu s tvarůžkem. Poté přelijeme zase trochu těstíčka. Opékáme dozlatova z obou stran. Tvargle v těstíčku si můžete dát jen tak samotné, možná s trochou (domácí) majonézy nebo dipu. Komu je to málo, uvařte si k tomu brambory nebo z nich rovnou udělejte kaši. |




