Čokobábovka (hrnková)Zkuste do bábovky přidat kvalitní čokoládu a posuňte tradiční recept na vyšší level! My jsme si vybrali čokoládu z Troubelic, která se vyrábí v rodinné čokoládovně kousek od Uničova. Vy si ji můžete koupit jednoduše na e-shopu. CO BUDETE POTŘEBOVAT
JAK NA TONajdeme si jeden střední hrnek na čaj, který bude sloužit jako odměrka. Formu si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou ze všech stran, aby se nám bábovka po upečení dobře vyklopila. Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky do dvou misek. Do každé přidáme cca polovinu cukru. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky s cukrem šleháme a přidáváme postupně mouku, mléko a olej. Vypracujeme vláčné těsto, do kterého již jen stěrkou zapracujeme sníh z bílků, kypřící prášek a na kostičky nasekanou čokoládu. Polovinu těsta nalijeme do formy a do zbylé poloviny přimícháme kakao. Důkladně promícháme, ať v těstě nejsou hrudky a nalijeme do formy. Pečeme v troubě na 200°C cca 40 minut. Propečenost zkontrolujeme špejlí, kterou propíchneme bábovku - nesmí se na ni lepit těsto! Bábovku nechte ve formě chvíli vychladnout, pak vyklopte a pocukrujte moučkovým cukrem. |