Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Recept na tradiční hanáckou polévku, kde hlavní prim hrají tvargle. Syrnica je plná bílkovin a když vynecháte máslo, máte super zimní fitness večeři.

  • 0,5 l mléka
  • 0,5 l vody
  • kmín
  • sůl
  • 1 balení hrubého tvarohu
  • 1 balení tvarglí
  • máslo
  • vařené brambory ve slupce
  • pažitka na ozdobení

Do hrnce dáme mléko, vodu a kmín. Pomalu ohříváme a přidáme sůl, tvaroh a tvargle, které neustále promícháváme do krémové konzistence. Před servisem přidáme máslo a prohřáté uvařené brambory ve slupce. Servírujeme ozdobené čerstvou nakrájenou pažitkou a kousky nadrobno nakrájených tvarůžků. My jsme do polévky použili poctivý domácí tvaroh ze Zlaté farmy, na který nedáme dopustit.