Bramborová buchta

Bramborová buchta

Myslíte, že se z brambor nemůže udělat dobrá buchta? Ale může! Mrkněte na náš jednoduchý recept a ochutnejte.

  • 1 kg vařených brambor
  • sůl
  • povidla/marmeláda
  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 g hladké mouky
  • moučkový cukr
  • máslo

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Skládáme je na plech (vymaštěný máslem a vysypaný moukou) v přiměřené vrstvě. Osolíme a na povrch brambor stejnoměrně rozetřeme povidla nebo marmeládu. Zasypeme drobenkou, kterou jsme si udělali z hladké mouky, cukru a másla. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 35 minut. Dokud nebudou brambory ze spodu opečené a drobenka krásně zlatavá.