Tvarglový tatarák

Tvarglový tatarák

Vyrobte si olomouckou hospodskou klasiku u vás doma! My jsme v receptu použili řemeslné Tvargle z Pivovaru TVARG, které se vyrábí jen kousíček od Olomouce - ve Velké Bystřici. Pokud máte možnost, určitě si pro ně zajeďte nebo objednejte na jejich eshopu. Proč? Protože jsou prostě nejlepčí! 

 

CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • 2 balení Tvarglí
  • 1 menší palička česneku
  • 1 červená cibule
  • chilli papričky (podle chuti)
  • sůl
  • pepř mletý
  • 100 g zakysané smetany
  • olivový olej
  • česnekové výhonky na ozdobení (klidně vynechte nebo nahraďte pažitkou/petrželkou...)

JAK NA TO

 

Česnek si vylisujeme. Chilli papričky a cibuli nakrájíme nadrobno. Do robotu dáme Tvargle, přidáme trochu soli (to můžeme úplně vynechat, protože Tvargle jsou slané dost), pepř, česnek, cibuli a zakysanou smetanu. Vše pořádně rozmixujeme a dáme do misky. Posypeme česnekovými výhonky (ředkvičkové jsou taky super) nebo nečím zeleným. Podáváme s čerstvým chlebem nebo na topinkách.

TIP! Kam v Olomouci na nejlepší tvarůžkový tatarák? Za nás určitě do Morgan restaurant!