Sekaná

Sekaná

Mrkněte na náš recept na klasickou sekanou, která nemůže chybět na žádné rodinné oslavě!

CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • 1 kg mletého masa
  • 100 g osmažené cibule (1 velká nebo 2 malé cibule)
  • sůl
  • pepř
  • 2 vejce
  • česnek
  • majoránka
  • kmín
  • 100 g strouhanky
  • voda

JAK NA TO

V misce smícháme mleté maso, sůl, pepř, osmaženou cibuli, vejce, česnek, majoránku, kmín a vypracujeme vláčnou hmotu. Postupně přidáváme strouhanku, podle konzistence masové hmoty. Propracujeme, vytvarujeme bochánek a poté typickou šišku. Tu dáme na plech, podlijeme vodou a uhladíme mokrou rukou, aby nám šiška nepopraskala. Dáme péct do trouby na 200°C cca 45–60 minut.

Sekaná se tradičně podává s čerstvým chlebem a nakládanou kyselou okurkou. Dospěláci ji taky často zapíjí vychlazeným pivem. U nás na (Střední) Moravě pijeme klasiky z Hanáckého pivovaru nebo vymazlené speciály Pivovaru TVARG.

Výstup online kampaní v rámci projektu Střední Morava – hlavně klid (2024) byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Systém interaktivních odkazů pro jednotlivé záznamy ve vybraných modulech v rámci projektu Střední Morava – hlavně klid (2024) byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Optimalizace webové stránky a on-line kampaně v rámci projektu Adrenalin po našem (2023) byly realizovány za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Webové stránky byly vytvořeny v rámci projektu Marketing TO Střední Morava 2020 realizovaného za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.