SekanáMrkněte na náš recept na klasickou sekanou, která nemůže chybět na žádné rodinné oslavě! CO BUDETE POTŘEBOVAT
JAK NA TOV misce smícháme mleté maso, sůl, pepř, osmaženou cibuli, vejce, česnek, majoránku, kmín a vypracujeme vláčnou hmotu. Postupně přidáváme strouhanku, podle konzistence masové hmoty. Propracujeme, vytvarujeme bochánek a poté typickou šišku. Tu dáme na plech, podlijeme vodou a uhladíme mokrou rukou, aby nám šiška nepopraskala. Dáme péct do trouby na 200°C cca 45–60 minut. Sekaná se tradičně podává s čerstvým chlebem a nakládanou kyselou okurkou. Dospěláci ji taky často zapíjí vychlazeným pivem. U nás na (Střední) Moravě pijeme klasiky z Hanáckého pivovaru nebo vymazlené speciály Pivovaru TVARG. |