Nakládané TvargleTvargle v oleju, s cibuló, chilli a sušenýma rajčátkama - to je jiný level! My jsme v receptu použili řemeslné Tvargle z Pivovaru TVARG, které se vyrábí jen kousíček od Olomouce - ve Velké Bystřici. Pokud máte možnost, určitě si pro ně zajeďte nebo objednejte na jejich eshopu. Proč? Protože jsou prostě nejlepčí! CO BUDETE POTŘEBOVAT
JAK NA TOČesnek si nakrájíme na plátky, cibuli na půlkolečka, chilli papričky nadrobno. Na pánvi si orestujeme cibuli, česnek a chilli papričky. Přidáme kmín, sladkou papriku a vše povaříme do měkka (ne dozlatova!). Odstavíme a necháme vychladnout. Nachystáme si sklenice, do kterých postupně vkládáme vychladlou směs, kterou prokládáme tvarůžky. Nakonec můžeme přidat sušená rajčata, nakrájená na drobné kousky. Vše zalijeme olejem z pánve, zavřeme víčkem. Skladujeme v lednici. Doporučujeme sníst do jednoho týdne, po delší době už za Tvargle úplně neručíme... |