Bramboračka

Bramboračka

Není nad poctivou horkou polévku, když je venku hnusně...

  • brambory
  • mrkev
  • petržel
  • celer
  • sušené houby
  • hladká mouka
  • máslo
  • sůl
  • cibule
  • česnek
  • majoránka
  • nové koření
  • bobkový list
  • kmín

Očistíme si brambory, cibuli, mrkev, kousek celeru a petržel. Vše si nakrájíme na kostičky. Do hrnce si dáme máslo, a jakmile se rozpustí, přidáme cibuli a orestujeme dozlatova. Zaprášíme moukou a připravíme jíšku. Pozor, ať se nepřipálí. Přilijeme vodu a vložíme brambory a kořenovou zeleninu, sušené houby a dochutíme kořením a solí. Vaříme do změknutí surovin. Jakmile jsou suroviny měkké, přidáme majoránku a česnek a ještě chvilku provaříme. Pro zjemnění chuti můžeme přidat ještě smetanu.