Zapečená cibuleMůže být cibule plnohodnotným jídlem? Když ji naplníte tvarglema a slaninou, tak rozhodně ano! Zapečená cibule s tvarůžky a slaninou je chuťově výrazná a typicky hanácká, ale můžete ji vylepšit, zjemnit nebo ozvláštnit podle sezóny, příležitosti i typu cibule, kterou použijete. CO BUDETE POTŘEBOVAT
JAK NA TOOčistíme si cibuli a vykrojíme si uprostřed cibule kolečka tak, aby se v ní vytvořil důlek. Cibuli naplníme slaninou a tvarglema. Posypeme trochou soli a grilovacím kořením. Naskládáme na vymazaný plech a pečeme v troubě 25 minut při teplotě 190°C. Dokud slanina nahoře není opečená a tvarůžek rozpuštěný. Podáváme s čerstvým chlebem. Naše tipyVyberte vhodný typ cibuleŽlutá cibule – klasika, nejintenzivnější chuť po upečení, lehce nasládlá. Červená cibule – jemnější a dekorativní, výborná na slavnostnější servírování. Bílá cibule – má nejjemnější chuť, takže vynikne tvarůžek nebo bylinky. Náplň podle chuti a sezóny
|




