Tvarohové knedlíkyUdělat domácí tvarohové knedlíky je jednodušší, než si myslíte! Díky našemu receptu budete pro vaše děti už navždy tou nejlepší kuchařkou na světě…
Do velké mísy nasypeme půlku množství mouky nebo krupice (cca 100 g) a postupně přidáváme další suroviny: tvaroh, vejce a trochu soli. Podle potřeby dosypáváme zbytek mouky a snažíme se vyrobit hladké vláčné těsto. Jakmile je těsto vláčné, rozválíme jej na pomoučeném vále a rozdělíme na menší čtverce, které plníme borůvkami. Po naplnění z nich uděláme malé knedlíčky, které vkládáme do vroucí vody. Musíme je promíchat, ať se nepřichytnou ke dnu hrnce. Až knedlíčky vyplavou nahoru, vylovíme je a servírujeme na talíř, posypeme moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem. Můžeme doplnit zakysanou smetanou. |