Hanácká česnečka

Hanácká česnečka

Česnečka je starý dobrý vyprošťovák po náročném večeru...Vylepšete si ji na hanácký způsob a přidejte do ní kvalitní bílkoviny v podobě Tvarglí! My jsme si pro Tvargle zajeli do Velké Bystřice, vy si je můžete pohodlně objednat z eshopu.

CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • 300 g oloupaných brambor
  • 100 g sádla
  • 100 g slaniny
  • 2 cibule
  • 1 palička česneku
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • 1 vejce
  • 1 balení Tvarglí
  • chleba na krutony
  • olej na opečení chleba
  • petrželka 

JAK NA TO

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na nudličky. Polovinu česneku nakrájíme na plátky a cibuli nadrobno.

Chleba nakrájíme na kostičky, rozložíme na plech a opečeme v troubě s trochou oleje dozlatova.

Do hrnce vložíme nakrájené brambory a zalijeme vodou. Osolíme a okmínujeme. Brambory vaříme do měkka.

V hlubší pánvi si rozpustíme sádlo, na kterém orestujeme slaninu a cibuli dozlatova. Zalijeme vodou z uvařených brambor, přidáme rozšlehané vejce, dochutíme solí, pepřem, přidáme druhou polovinu česneku a majoránku. Aby majoránka nebyla v polévce hořká, musíme povařit ještě alespoň 15 minut! Na závěr přidáme uvařené brambory. Před podáváním posypeme nastrouhanými tvarůžky a petrželkou.