Hanácká česnečkaČesnečka je starý dobrý vyprošťovák po náročném večeru...Vylepšete si ji na hanácký způsob a přidejte do ní kvalitní bílkoviny v podobě Tvarglí! My jsme si pro Tvargle zajeli do Velké Bystřice, vy si je můžete pohodlně objednat z eshopu. CO BUDETE POTŘEBOVAT
JAK NA TO Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na nudličky. Polovinu česneku nakrájíme na plátky a cibuli nadrobno. Chleba nakrájíme na kostičky, rozložíme na plech a opečeme v troubě s trochou oleje dozlatova. Do hrnce vložíme nakrájené brambory a zalijeme vodou. Osolíme a okmínujeme. Brambory vaříme do měkka. V hlubší pánvi si rozpustíme sádlo, na kterém orestujeme slaninu a cibuli dozlatova. Zalijeme vodou z uvařených brambor, přidáme rozšlehané vejce, dochutíme solí, pepřem, přidáme druhou polovinu česneku a majoránku. Aby majoránka nebyla v polévce hořká, musíme povařit ještě alespoň 15 minut! Na závěr přidáme uvařené brambory. Před podáváním posypeme nastrouhanými tvarůžky a petrželkou. |