Gulášová polévkaNení nad poctivou domácí gulášovku, která v zimě pěkně zahřeje! Zkuste ji podle našeho receptu od hanácké babičky.CO BUDETE POTŘEBOVAT
JAK NA TOV hrnci si rozehřejeme tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, 1/2 paličky česneku na plátky a vše orestujeme do zlatova. Přidáme trochu kmínu, mleté maso, protlak, mletou papriku a vše orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme koření a dusíme do měkka. Musíme občas promíchat a dolít vodu, aby se nám maso nepřichytlo! Brambory si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vaříme v rendlíku v osolené vodě do měkka. Nakonec polévku dochutíme vylisovaným česnekem, majoránkou a zahustíme moukou. Pro lepší zahuštění si mouku promícháme s trochou vody a pomalu přiléváme do polévky, aby se nám neudělaly hrudky. Provaříme ještě alespoň 15 minut. Nakonec přidáme uvařené brambory a můžeme podávat. Dobrou chuť! |