Gulášová polévka

Gulášová polévka

Není nad poctivou domácí gulášovku, která v zimě pěkně zahřeje! Zkuste ji podle našeho receptu od hanácké babičky.

CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • 1 kg mleté vepřové/hovězí maso
  • 500 g cibule
  • 100 g sádla
  • bobkový list
  • mletá paprika
  • nové koření
  • 1 palička česneku
  • kmín celý
  • 50 g protlaku
  • voda (podle potřeby)
  • majoránka
  • 100 g hladké mouky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 300 g brambor

JAK NA TO

V hrnci si rozehřejeme tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, 1/2 paličky česneku na plátky a vše orestujeme do zlatova. Přidáme trochu kmínu, mleté maso, protlak, mletou papriku a vše orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme koření a dusíme do měkka. Musíme občas promíchat a dolít vodu, aby se nám maso nepřichytlo!

Brambory si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vaříme v rendlíku v osolené vodě do měkka. Nakonec polévku dochutíme vylisovaným česnekem, majoránkou a zahustíme moukou. Pro lepší zahuštění si mouku promícháme s trochou vody a pomalu přiléváme do polévky, aby se nám neudělaly hrudky. Provaříme ještě alespoň 15 minut. Nakonec přidáme uvařené brambory a můžeme podávat. Dobrou chuť!