Škvarkové placky

Škvarkové placky

Škvarkové placky nemusíte shánět v obchodech, upečte si je sami (a lepší) podle našeho receptu!

  • 24 g droždí
  • 500 g hladké mouky
  • 1 žloutek 
  • 1 vejce na potření
  • 250 ml mléka
  • 1 lžíce cukru
  • 250 g škvarků

Odlejeme si část mléka, které si mírně ohřejeme. Přidáme do něj lžíci cukru a nadrolíme droždí. Necháme chvilku odstát a vyrobíme si kvásek. Do mouky v míse si uděláme důlek, přidáme kvásek, žloutek a namleté škvarky a zpracováváme těsto, do kterého přiléváme mléko podle potřeby. Jakmile bude těsto krásně vláčné, rozválíme ho na pomoučeném vále a sklenicí vykrojíme kolečka. Kolečka si nahoře nařízneme do kříže, dáme na plech s pečícím papírem a necháme chvíli nakynout. Potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě 20 minut na 180°C, než získají zlatavou barvu.