Kynuté koláče s tvarohemS naším receptem na tvarohové koláčky trumfnete i zkušené pekařky! CO BUDETE POTŘEBOVAT
Náplň:
Drobenka:
V misce smícháme droždí s trochou mouky, cukru (cukr podporuje kvašení) a vlažným mlékem (pokud jste mléko vytáhli z ledničky, tak ho ohřejte v rendlíku). Misku zakryjeme utěrkou, odložíme asi na 15 minut na teplejším místě a necháme vzejít kvásek. Oddělíme si bílky od žloutků. Do mísy si dáme mouku, přidáme sůl, cukr a sypkou směs promícháme. Poté přidáme kvásek, olej, žloutky a mléko. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout půl hodiny. Připravíme si tvarohovou náplň: V misce promícháme tvaroh, s cukrem, vejcem a citronovou kůrou dohladka. Připravíme si drobenku: V misce promícháme mouku, cukr, máslo a připravíme drobící se směs. Těsto si přendáme na pomoučený vál a rozdělíme na stejnoměrné díly. Z těch pak uděláme placičky, které plníme tvarohovou náplní, přidáme 3 borůvky a uděláme bochánky. Bochánky dáme na pečící papír, uděláme v nich důlek a necháme chvíli nakynout (cca 15 minut). Pak je potřeme vejcem. Do důlku přidáme povidla a 4 borůvky. Zasypeme drobenkou a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 10-15 minut. |