Holandský řízek

Holandský řízek

Holandský řízek jsme vylepšili Tvarglema - zkuste to taky! Pro řemeslné Tvargle z Hané jsme si zajeli do Pivovaru TVARG ve Velké Bystřici - kousek od Olomouce. Vy si je můžete pohodlně objednat online na jejich eshopu. Když už tam budete éšopovat, vyzkoušejte taky některý z pivních speciálů. Kombinace Tvarglí a piva je totiž nélepší!

CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • 1 kg mletého masa (mix vepřové a hovězí)
  • 100 g slaniny
  • 1 balení Tvarglí
  • sůl
  • petrželka nasekaná na drobno
  • 100 ml mléko
  • 1 vejce
  • polohrubá mouka na obalení
  • strouhanka na obalení
  • olej na smažení

JAK NA TO

V misce smícháme (ideálně vychlazené) mleté maso (mix hovězí a vepřové), sůl, tvarůžky, mléko, petrželku, slaninu a vypracujeme vláčnou hmotu. Můžeme navíc dochutit pepřem, majoránkou, česnekem - podle chuti. Z hmoty vypracujeme stejnoměrné kuličky, ze kterých uděláme placky. Ty budeme obalovat v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a na rozehřátém oleji smažit z obou stran dozlatova. Poté vložíme do trouby rozehřáté na 160°C na 10 minut dopéct pod alobalem.