Holandský řízekHolandský řízek jsme vylepšili Tvarglema - zkuste to taky! Pro řemeslné Tvargle z Hané jsme si zajeli do Pivovaru TVARG ve Velké Bystřici - kousek od Olomouce. Vy si je můžete pohodlně objednat online na jejich eshopu. Když už tam budete éšopovat, vyzkoušejte taky některý z pivních speciálů. Kombinace Tvarglí a piva je totiž nélepší! CO BUDETE POTŘEBOVAT
JAK NA TOV misce smícháme (ideálně vychlazené) mleté maso (mix hovězí a vepřové), sůl, tvarůžky, mléko, petrželku, slaninu a vypracujeme vláčnou hmotu. Můžeme navíc dochutit pepřem, majoránkou, česnekem - podle chuti. Z hmoty vypracujeme stejnoměrné kuličky, ze kterých uděláme placky. Ty budeme obalovat v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a na rozehřátém oleji smažit z obou stran dozlatova. Poté vložíme do trouby rozehřáté na 160°C na 10 minut dopéct pod alobalem. |