Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

Vykašlete se na dělání chlebíčků - k dobrému pití vyrobte dobrou škvarkovku. Je to rychlé a jednoduché jako facka!

CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • 500 g mletých škvarků
  • 4 vejce
  • sůl
  • mletý pepř
  • 100 g sterilovaných okurků
  • hořčice (plnotučná)

JAK NA TO

V hrnci si uvaříme vejce natvrdo (cca 10 minut), necháme vychladnout a oloupeme. Okurky si nastrouháme na jemném struhadle. V robotu si rozmixujeme škvarky, přidáme sůl, pepř, hořčici, okurky i celá vejce. Rozmixujeme do hladké pomazánky a můžeme hned podávat na čerstvém pečivu.

Pokud pomazánku hodíte do lednice, ztuhne a bude se hůř roztírat. Tak pokud ji nesníte hned a dáte zbytek chladit, z lednice pak vždycky škvarkovku vytáhněte asi hodinu před podáváním.