Olomouc: gastronomické nebe
Nezávislí inspektoři anonymně navštěvují restaurace a bistra, které hodnotí podle řady kritérií jako je nabídka pokrmů a nápojů, interiér či obsluha. Kromě vyhlášené restaurace Entrée, nabízející nevšední degustační menu pod taktovkou šéfkuchaře Přemka Forejta, se v publikaci objevuje taky Bistro Helen, a to jako Tip roku 2022. Bistro najdete v nejvyšším patře Galerie Šantovka a ochutnáte tady moderní jídla ze sezónních a lokálních potravin. Olomoucké podniky tak zaujaly čestné místo vedle pražského Fieldu, La Degustation Boheme Bourgeouise nebo La Veranda.
Olomouckou gastronomickou scénu v posledních letech doplnily i další zajímavé koncepty, které určitě stojí za ochutnávku: Eatery & Bakery Long Story Short, muzejní kavárna And the Story Begins (obojí najdete na gastromapě Lukáše Hejlíka) nebo Bistro Paulus známého michelinského šéfkuchaře.