Olomouc: gastronomické nebe

Olomouc: gastronomické nebe

19.01.2022 | Ostatní
V publikaci Nejlepší restaurace, která nezávisle hodnotí nejlepší (nejen) pražské restaurace, bodovala olomoucká restaurace Entrée a Bistro Helen. Projekt nakladatelství TopLife Czech oceňuje ty nejlepší české restaurace jedním až třemi zlatými lvy – podobně jako u michelinských hvězd.

Nezávislí inspektoři anonymně navštěvují restaurace a bistra, které hodnotí podle řady kritérií jako je nabídka pokrmů a nápojů, interiér či obsluha. Kromě vyhlášené restaurace Entrée, nabízející nevšední degustační menu pod taktovkou šéfkuchaře Přemka Forejta, se v publikaci objevuje taky Bistro Helen, a to jako Tip roku 2022. Bistro najdete v nejvyšším patře Galerie Šantovka a ochutnáte tady moderní jídla ze sezónních a lokálních potravin. Olomoucké podniky tak zaujaly čestné místo vedle pražského Fieldu, La Degustation Boheme Bourgeouise nebo La Veranda.

Olomouckou gastronomickou scénu v posledních letech doplnily i další zajímavé koncepty, které určitě stojí za ochutnávku: Eatery & Bakery Long Story Short, muzejní kavárna And the Story Begins (obojí najdete na gastromapě Lukáše Hejlíka) nebo Bistro Paulus známého michelinského šéfkuchaře.

Výstup online kampaní v rámci projektu Střední Morava – hlavně klid (2024) byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Systém interaktivních odkazů pro jednotlivé záznamy ve vybraných modulech v rámci projektu Střední Morava – hlavně klid (2024) byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Optimalizace webové stránky a on-line kampaně v rámci projektu Adrenalin po našem (2023) byly realizovány za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Webové stránky byly vytvořeny v rámci projektu Marketing TO Střední Morava 2020 realizovaného za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.