Olomouc: gastronomické nebe

Olomouc: gastronomické nebe

19.01.2022 | Ostatní
V publikaci Nejlepší restaurace, která nezávisle hodnotí nejlepší (nejen) pražské restaurace, bodovala olomoucká restaurace Entrée a Bistro Helen. Projekt nakladatelství TopLife Czech oceňuje ty nejlepší české restaurace jedním až třemi zlatými lvy – podobně jako u michelinských hvězd.

Nezávislí inspektoři anonymně navštěvují restaurace a bistra, které hodnotí podle řady kritérií jako je nabídka pokrmů a nápojů, interiér či obsluha. Kromě vyhlášené restaurace Entrée, nabízející nevšední degustační menu pod taktovkou šéfkuchaře Přemka Forejta, se v publikaci objevuje taky Bistro Helen, a to jako Tip roku 2022. Bistro najdete v nejvyšším patře Galerie Šantovka a ochutnáte tady moderní jídla ze sezónních a lokálních potravin. Olomoucké podniky tak zaujaly čestné místo vedle pražského Fieldu, La Degustation Boheme Bourgeouise nebo La Veranda.

Olomouckou gastronomickou scénu v posledních letech doplnily i další zajímavé koncepty, které určitě stojí za ochutnávku: Eatery & Bakery Long Story Short, muzejní kavárna And the Story Begins (obojí najdete na gastromapě Lukáše Hejlíka) nebo Bistro Paulus známého michelinského šéfkuchaře.

Systém interaktivních odkazů pro jednotlivé záznamy ve vybraných modulech v rámci projektu Střední Morava – hlavně klid (2024) byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Optimalizace webové stránky a on-line kampaně v rámci projektu Adrenalin po našem (2023) byly realizovány za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Webové stránky byly vytvořeny v rámci projektu Marketing TO Střední Morava 2020 realizovaného za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.